Fejltastisk

I dag tales der om at være fejltastisk. Det har nok egentlig været på vej længe, som modpol til det fantastiske og fejlfri, som bl.a. reklamen udsætter os for.
Det med at være menneskelig (dermed have fejl). Det har været pakket ind i alle mulige indpakninger. Spirituelle - , terapeutiske- , religiøse- indpakninger
Ingen er perfekt. Nej tvært imod. Og nu er det blevet IN. Det bliver et adelsmærke at være fejltastisk. Det er vel nok dejligt befriende.


Først læste jeg en artikel i et dameblad. Og i go aften Danmark taler de om det. Hvor godt det er at lærere og andre forbilleder viser overfor børn og unge mennesker, at også de kan fejle, og tage det med et smil eller et skuldertræk, så børnene lærer det er ok.
Jeg erklærer hermed jeg er fejltastisk – erkendelsen af at det ikke er muligt at leve op til de selvskabte- og medieskabte idealer
Hver enkelt skal gå efter det de brænder for og prioriterer resten. Man kan ikke det hele. Det er ok ikke at være 100% Det er der ingen der er.

Vi har stræbt efter at være perfekte, ofte med en følelse af det ikke rigtig lykkes. Måske har vores omverden nogen gange set os sådan, men virkeligheden været en anden.
Der er så mange krav. Være en god forælder, være en god kollega, have succes på jobbet, være med på det sidste nye, have en spændende fritidsinteresse, motionere, lave sund og velnærende mad osv.
Vi har gang på gang set hvordan vores facebook venner klarer alting med bravur. Leve et helt perfekt facebook liv. J
Alligevel har vi samtidig øvet i at sige, jeg er god nok som jeg er. Jeg skinner med mit lys og lader andre skinne med deres.

Sjov nok kommer jeg i tanke om det firma min datter arbejder i, et sko firmaet som hedder ”Lola Ramona”, som bruger et kvindeligt stilikon. Altså en uperfekt kvinde som falder ind af døren, lidt for sent på den, lækker og stylet i bl.a selvsiddende strømper, som glider ned på benet. Og så selvfølgelig i de fedeste sko.
Lige som Nynne figuren eller den engelske udgave Bridget Jones illustrerer det meget godt.

Jeg selv er også blevet meget bedre til at tage chancer. Kaste mig ud i de ting jeg gerne vil. Det har taget mange år og jeg vil nu helst, hvis jeg er sikker på det lykkes, men jeg gør det. Med risiko for at lave fejl, blive afvist, misforstået, mindre elsket, men også med langt mere spændende og udviklende liv.
Når jeg fejler, bliver jeg ikke ved med at slå mig selv oven i hovedet. Nogen gange er det, hvad der skal til for at komme videre.

10 sekunders stilhed (Lars H.U.G.)

SE NU GÅR TÆPPET OP
ALT ER LYSENDE KLART
lysende klart
DU STÅR PÅ EGNE BEN NU
ALT ER SÅRE GODT
Såre godt
REJSEN HAR INTET MÅL
VÆR BLOT HER OG NU
Her og nu

BLODETS BUDSKAB REJSER MED SJÆLEN
DAGEN DIN KOMMER FØR ELLER SIDEN
DET BLIVER DIN SKØNNESTE TID
DET BLIVER DIN SKØNNESTE TID

VERDEN KALDER PÅ DIG NU
HISTORIEN LØBER DIG I MØDE DU
GIV HVAD DU HAR
Giv hvad du har
VISDOM I HJERTET

Læs flere spændende indlæg på www.lysetshus.dk Bettinas klumme