Alt forandrer sig

Alt forandrer sig i vores liv. Fra vi er ganske små og helt til vi dør. Også kaldet udvikling.
Vi får hele tiden nye udfordringer, der passer til det udviklingstrin vi er på. For det meste bryder vi os ikke om det, da vi bedre kan lide det trygge og gode vi kender.
Det er trygt og godt, fordi vi kender det.
Alt det nye kender vi ikke. Og det gør os usikre, kan vi klare det? Og sikkert derfor holder vi fast i det som er, men måske er det nye langt bedre?
Vi burde favne det nye og ukendte med interesse og åbne arme, for det vil tilføre os noget. Også selvom vi ikke på forhånd ved hvad det vil tilføre os.
Bare tænk på hver år i skolen, når du skulle starte et klassetrin højere. Du startede hver gang ved nul og lige så stille kom viden, forståelse og sikkerhed.
Sådan er det også i livet.

Er der nogen der har holdt fast i fortiden, er det mig. Holdt fast i fortiden og holdt fast i relationer, selvom jeg godt vidste at der var noget galt.
Måske efter devisen, man ved hvad man har – ikke hvad man får.
Jeg har forsøgt og forsøgt at få det til at fungere, som når man bygger sandslotte i strandkanten og ikke kan forstå hvorfor de hele tiden forsvinder.
Alt bliver indviklet.
Nu ved jeg bedre. Nu er jeg villig til at handle. Til at sige fra og til. Til at bede om det jeg gerne vil have. Og til at bære min del af læsset.
Og som BS Christiansen sagde i det program der hed ægteskabsprøven, ”Gider du være gift med dig selv?” Det gider jeg godt.

Nogen gange kommer udvikling gennem tunge læreprocesser, som død, tab/skilsmisse og fyring. Det er hårdt, men det giver os muligheden for at redefinerer os selv. Se om vores værdier stadig holder. (F.eks. er penge din højeste værdi eller er det dine kære?)
Det du ved første øjekast ser som den største katastrofe i dit liv, viser sig at være den størst gave i dit liv.
Har jeg prøvet det også? Ja det har jeg. I dag ser jeg altid efter gaven i det der sker i mit liv.
Så har du fået indviklet dig selv, så meget du sidder fast, er det på tide at udvikle dig igen. DET ER TID TIL FORANDRING.
Lidt lomme filosofi: Du skal være villig til at miste alt, for at kunne få alt.