Forandring fryder

Udvikling bremses ofte af at vi har svært ved forandring.

Vi ønsker brændende denne udvikling, men er ikke meget for forandring. Fordi det er trygt, at gøre det som vi altid har gjort det. Man ved hvad man har, og ikke hvad man får.

Det nye er svært. At tilegne sig nye egenskaber/vaner sker over tid. Og succeserne kommer først, når vi tør komme ud af vores komfort zone.

Vores komfort zoner inddeles i 3, en grøn, en gul og en rød

Den grønne er, den vi er i, når vi er trygge

Den gule er, når vi er ude i noget nyt, vi er lidt nervøse, skal gøre noget ud over det sædvanlige. Gå til eksamen eller holde en tale i en forsamling.

Den røde er, når der virkeligt er noget på spil, vi føler og usikre og på tynd is. Kunne være det samme som ovenfor, men personen har en følelse af at det handler om liv og død.

For at lave forandring skal vi i gul eller rød zone. Rød zone må vi ikke være i for længe eller for ofte, da det tærer kraftigt på os.

Så tilbage til ønsket om forandring. Hvis vi ønsker udvikling, er vi nød til at gøre noget andet end du plejer.

Så mærker vi denne modstand i os (den kan have mange udtryk), som gør at vi stopper/trækker os tilbage til det trygge/siger fra og finder fejl, der kan bekræfte os i, at det er rigtigt at stoppe, er det vigtigt at finde ud af hvad det egentlig er der foregår. Er der en følelse af at være såret/misforstået/forkert/fornærmet så vid, at vi er alle sårbare i den situation. Vi skal lære at grine lidt af os selv.

I bund og grund passer vi på os selv. Det er en beskyttelsesmekanisme. Med den viden er det lettere at komme videre; lettere at presse sig selv til at gå det ekstra skridt.